Strategisch advies

Strategisch doet denken aan ‘een weloverwogen plan’. Voor een strategisch advies dekt dat niet de volledige lading want planmatig werken doen we altijd al. Een strategisch advies gaat over belangrijke keuzes, en dat kan variëren van verbetering van processen of de business tot het ontwikkelen of in de markt zetten van een nieuw product.

Er moeten belangrijke keuzes gemaakt worden, en de vraag blijft steeds: wat is de beste keuze voor mijn bedrijf of organisatie? En, héb ik wel een volledig overzicht van de verschillende opties?

Op zo’n moment wil je kunnen beschikken over een onafhankelijk, goed en praktisch advies dat ook een lange termijnoplossing biedt.

Soms zijn de mogelijke keuzes nog niet helder en dan kan ik voor u die keuzes en alternatieven voor u kort en krachtig op een rijtje zetten. Ik werk snel en ben daardoor betaalbaar.

Kies u voor een adviseur binnen uw branche, of is het beter om een deskundig buitenstaander om advies te vragen?

Een ‘buitenstaander’ wordt in het vinden van opties en mogelijkheden niet beperkt door de gangbare adviezen in de branche. Succesvolle advieservaringen of ‘best practices’ bij andere branches of beroepen worden als kruisbestuiving bij uw vraag meegenomen. Op die manier worden kennis en onbevangenheid succesvol gecombineerd en dat kan leiden tot onverwacht goede en creatieve adviezen, waar u uw voordeel mee doet.

Bij een legpuzzel gaat het om het vinden van het ontbrekende stukje.

Net zoals bij het beschuit op de foto, vraagt de oplossing van een probleem of verbetering van processen juist om het weghalen van datgene wat de oplossing in de weg staat.

Dit vereist een totaal andere manier van denken. Van der Ven Strategisch Advies en Innovatie beheerst die als geen ander.

 

Aarzel niet en neem contact op, dan bespreken we op zeer korte termijn de mogelijkheden.